Ако сте в Берлин: Арт среща на 11 юни 2009 г. в Берлин

Екипът на интернет списанието “Public Republic” има удоволствието да Ви покани на мултимедиийна арт вечер, организирана с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург, Българския Културен Институт в Берлин, Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, “Булгарреклама” и „Акценти“ – радио шоу за литература, изкуство и култура.

“Public Republic”, което се издава на български, немски и английски език, получи престижната номинация за наградата „Христо Г. Данов“ за 2009 година на Министерство на културата за изключителен принос за развитието и обогатяването на съвременната българска култура и духовен живот.
Арт срещата ще се състои на 11 юни 2009 г. (четвъртък) от 19:30 ч. в Българския Културен Институт в гр. Берлин (Leipziger Str. 114 – 115, D-10117 Berlin).

В билингвистичната програма (на български и немски език) са включени: представяне на творби на победителите в Литературния и Фотографски конкурс на “Public Republic” на тема „Модерни времена”, концерт на Мишел (джаз и поп изпълнения), два късометражни филма (със субтитри на английски и немски), текстове на Божана Апостолова, Петя Хайнрих и Людмила Филипова, изложба с фотографии на Иван Кулеков и др. музикални, актьорски, хореографски изпълнения, и разбира се, – много приятни изненади.

Водещ на арт срещата е актьорът и режисьорът Николай Гундеров.

Текстовете ще бъдат представени от актрисата от НАТФИЗ – Весела Радева.

Програмата ще бъде допълнена от изложбата “bodies” с рисунки на художничката от Германия Йохана Фасбендер, която ще присъства лично на арт срещата.

Сред потвърдилите досега участие като официални гости са: Иво Петров (извънреден и пълномощен посланик на Р България във ФР Германия), Оли Груева (директор на Българския Културен Институт, Берлин), д-р Мая Найденова (председател на Немско-българското дружество, Хамбург), Божана Апостолова (поетеса, прозаик и издател – ИК “Жанет 45”), Barbara Oertel (журналист, TAZ), Николай Гундеров (режисьор на Сатиричния театър и актьор), Десислава Георгиева (преводач), д-р Емиля Юкер (председател на Клуба на българските жени и семейства в Хамбург), Людмила Филипова (автор на романи), Петя Хайнрих (поетеса и преводач).

На събитието ще присъстват представители на различни медии.

Добре дошли сте Вие и Ваши приятели, познати и гости. Ако желаете да присъствате на Арт срещата – моля пишете ни на редакционен E-mail office@public-republic.com, за да включим името Ви в списъка с гости.

Благодарим предварително!

Сърдечни поздрави!

Екипът на интернет списанието Public Republic

P.S.

Нашите читатели, които няма да имат възможност лично да вземат участие в арт събитието, могат да се включат като изпратят за публикация в интернет списанието свои творби – текстове (публицистика, поезия, проза, литературна критика) и авторски изпълнения (музикално, актьорско, хореографско или от областта на визуалните изкуства – картини, фотография и пр.).

Вашият коментар

Filed under Uncategorized

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s