Българските жени – най-красивите жени на света?

Преди известно време се завърза дискусияза популярното сред българските мъже мнение, че българските жени са най-красивите на света. Макар че подобно твърдение би трябвало да ме ласкае, тъй като и аз в случая съм българска жена, замислих се дали това е обективна истина или само добре поддържан мит. Дали е истина доказуемo, така че да се патентова запазена марка, или само пословица като подобните за все така изключителните българско трудолюбие, българска гостоприемност и други. И най-важното, исках да разбера защо това твърдение ме дразни повече от останалите подобни.

Да кажем, че твърдението е обективно наблюдаемо. Какви биха могли да бъдат съответните доказателства? Има ли измерим начин да се демонстрира? Ако такъв има, то българките не се представят успешно при него. Те отсъстват от списъка на победителките в международните конкурси за красота, международните класации за „най-красива личност на годината“ или за всички времена, от списъците на световните топ модели. Е, да кажем че всички те са нагласени, че страната ни няма влияние и затова не печели по такива конкурси, но все пак! Не може да се каже, че Венесуела е най-влиятелната страна на света, но като процент нейните жени са най-печеливши в Мис Свят.

Но нали казват, че такива вкусови предпочитания са винаги лични и необективни, значи и красотата не е измерима величина, а собствено възприятие. Да кажем, че българските мъже наистина харесват повече българските жени, в сравнение с останалите. А може и да не харесват повече българките, но така твърдят по различни причини.

Ако е вярно, че българските мъже необективно харесват най-много българските жени, в сравнение с всички други, защо е така? Защо на национален признак има такова предпочитание, ако да речем жените от различните страни са еднакво хубави? Някои казват, че красотата не признава национални или етнически граници, а разбирането за нея е генетично вродено. Например книгата Survival of the prettiest, която горещо препоръчвам като интересно четиво, твърди, че критерият за красота е генетично заложен, почти еднакъв за всяка култура и дори бебетата си го имат (и всички несъзнателно предпочитат красивите хора – не случайно и заглавието на книгата е игра на думи с дарвиновия принцип Survival of the fittest, оцеляване на най-способните при естествения подбор. Други смятат, че хората предпочитат приличащите на тях самите, защото приликата е гаранция, че при съчетаването в поколението ще се изявят същите гени, които са се оказали печеливши при самите тях. Съответно затова не е чудно, когато мъже се женят за жени, приличащи на майките им. Трети казват че това не е вярно, иначе всички щяха да се женят само за роднини и нямаше да имаме табу за инцест. А от друга страна, като си израснал с еталон за красота на хора от един етнос (грубо казано), този еталон ще ти служи като критерий за цял живот.

Във всеки случай, ако се знае, че харесването е субективно, изниква големият въпрос: Защо мъжете го твърдят като обективна истина? Защо не казват, „За мен лично българските жени са най-красивите“ а го казват като неопровержимо и наблюдаемо твърдение валидно за всички мъже на света? Че и до степен да се хвалят с него? Защото за една патриархална култура, каквато все още сме до голяма степен, красотата на жените е един от необходимите съставни елементи на мъжката чест. Бидейки тя издигната на национално ниво, съответно обобщението за българските жени като цяло е необходимо условие за националната чест. Забележете, няма твърдение за красотата на мъжете, само за жените. За една патриархална култура е важно жените да са най-хубавите, а мъжете най-силните. Спомнете си, че в много от случаите фразата е „Нашите жени са най-хубавите“ – тоест, изказалите го мъже един вид присвояват не всички българки с това „нашите“, а присвояват съответно привилегията/честта/заслугата която идва с принадлежността си към групата на „всички българи“ и съответно засягаща красотата на женската и част. Един вид някой да се хвали, „Моята жена/майка/сестра/ е най-хубавата“ само че издигнато на национално ниво. Спомнете си, че един от най-разпространените начини мъж да обиди друг мъж е да нарече жена му грозна. Така че красотата на жените от племето е въпрос на племенна чест. Когато нищо друго не ни върви на национално ниво, „нашите жени са най-хубави“ един вид компенсира останалите неуспехи, а жалкото е, че красотата сама по себе си не е успех или постижение за някакво усилие. (Вярно ли беше това последното?)

В крайна сметка, красотата на българските жени е твърдение от същия порядък, от което е и твърдението на майката на Вазов за красотата на България. Тя е внушила на сина си от малък, че България е най-хубавата земя на света. Вазов след време се пита: как тази жена, която никога не беше виждала други земи, твърдо вярваше в несравнимата хубост на България? Вяра, убеждение, знание. Не изследване, сравнение, извод. Нито уговорка „така мисля аз, това е само мой вкус, това ми харесва“.

Ето, това е патриотизъм. Българките – най-красивите на света.

36 коментара

Filed under български, култура, национално, Uncategorized

36 responses to “Българските жени – най-красивите жени на света?

 1. хм, хубави сме си, бе 🙂
  харесването по генетичен признак също го има, както и малоценният опит за прикриване на други липси.
  но първо: доста чужденци го твърдят съвсем искрено. прави им впечатление.
  и второ: като се поразходиш напред-назад по света също се забелязва.
  тук имаме известни проблеми с фьешъна и други свързани със слушането на определени музикални стилове, както и с парите за козметика, общия стрес и прочее. тези фактори карат жените да изглеждат уморени, след определена възраст и … странни под определена. но като цяло можеш да срещнеш доста повече просто хубави жени на глава от населението, отколкото другаде. огледай се 🙂

 2. Марсиан, казваш нещо много важно. Българките изглеждат толкова тъжни и депресирани по улиците че това неминуемо се отразява на чара им.

  Иначе да, има много хубави жени в България, както и навсякъде по света.

  Но мен ме притеснява друго – начинът по който се прави „културен маркетинг“ на неформално ниво с красотата на българките. Когато на един чужденец се каже „Нашите жени са хубавици“ на мен ми звучи плоско, вулгарно и обидно… Но знам ли, може само на мен да ми звучи така.

 3. на мене пък ми звучи тъпо.
  изобщо тъпо звучи всяко изказване от типа „мъжете са такива, жените – онакива“, независимо от националността.
  има красав(и)ци, но има и грозници. повечето са средна хубост, както навсякъде по света.
  има чаровници, но и скучубри. повечето са безлични, както навсякъде по света.
  има остроумни, но има и тъпунгери.
  което всъщност е една от причините да участваме в тази дискусия 😀 😛

 4. уф, идете например в германия, седнете на някое стъргало в нормален не особено туристически град и бройте. колко са минали, колко от тях са ви харесали. после си елате тук и пробвайте пак.
  @batpep: навсякъде ги има всякакви и хората са … еднакви. тук не става дума за разделение мъже – жени, а за това дали обърканият ни генотип тук създава по-висок процент хубавици (не красавици, не и моделки). що се отнася до дискусията … това си е чат. тя споделя, ние отваряме големите усти и това е – комуникация 🙂

 5. Това си е точно философски чат както едно време на пейката пред къщи. 🙂

  Добре, марсиан, щом обърканият ни генотип е причината да сме се получили такива хубави, защо за мъжете не е валидно същото твърдение?

  На мен лично германките не ми харесват, но ми харесват испанките. 😉

 6. не знам, не се интересувам от мъже :-))
  странно, но е истина. оглеждам жените. явно при мъжете ме интересува друго.

 7. Абя я млъкнете всички! То и ще замълчите като ви покажа доказателството за това, че от българката по-убаво няма! :P:P:P

  Скив тук: http://img206.imageshack.us/img206/6488/p1030122zm7.jpg

 8. Maрсиан, доказано е, че и мъжете, и жените заглеждат жените по улиците. Мъжете знаем защо, 😉 а жените за сверяване на часовника, лична информация и така нататък. Иначе защо по кориците на женските списания има снимки на жени?

  И наистина, от жените се търси дали са хубави, от мъжете се иска нещо друго. Несправедливо, патриархално, неуважително към жените, както и да го наричаме си е факт 😦

 9. Хамалеан, ама може твоето доказателство да е частен случай 🙂 Въпрос на вкус, нали знаеш…

 10. хахахахах, много сте готини 😀

  за генотипа мога да кажа следното:
  1. като потомци на монголоидни племена ние сме дребни, кривокраки и плоскогъзи
  2. като потомци на славянски племена ние сме едри, дроплести и кокалести
  3. като южно племе ние сме смугли, трътлести и космати

  квито и вариации между потомствените белези да съберем – все ще се получи нещо доста страховито 😀 😀

  направо се чудя кой ги прави тия убави моми, дето си кривим вратовете след тях по улиците 🙂

  ама кво има да се чудя – при наличието на такива майстори като мене… 😀 😀 😀

 11. Глупости, друг път частен случай. Не само, че са най-красиви, ами и найш ли как засмукват, конкуренция никва нямат. Ей на: http://www.telemaniac.com/images/baba%20liliana-4.jpg

  Нещо да кажеш? :))

 12. Хамелеон , убеди ме вече! Ама нали това са твоите избраници за загубването на девствеността по плана ти? 😉

 13. Определено сме интересен коктейл… Но аз винаги съм се питала, с какво аджеба сме толкова важен кръстопът на хора и континенти. Уж между Европа и Азия… Ама с какво точно Балканите са били избрани, при положение че планините ни са толкова високи и сини? Има си много по-лесни пътища които заобикалят сегашната ни територия.

  А има и много по-големи кръстопътища.

  Но бих си пуснала ДНК за изследване към кое от нашествалите племена принадлежа и в какъв процент.

 14. Не, аз мойта деФственост ще я подаря на Анджелина Джоли: докато стана на 72 тя ще има достъчно време да се осъзнае и да разбере, че аз съм The One 😀 И то, разбира се е ясно, но да уточним все пак – Джолито също е българка!

 15. emaiv

  Е тва е супер-добър пост! Браво на българската жена, която го е създала, майка-юначна е тя :))

 16. emaiv

  Между другото, нашите мъже също са красавци 🙂 и си го знаят повече от жените. Е, има и кроасани – и сред двата пола :))

 17. Za men tova e porednia BG mit. Da, chuzdencite mnogo se vpechatliavat ot bylgarkite kato dojdat v BG, no predimno ot fakta che sa oblecheni meko kazano kato za „magistralni rabotnichki“. Kefiat se na tova, che polugoli zeni po zapadnite standarti hodiat iz ulicite bez da namirat nesto neredno v tova. A krasivi zeni ima navsiakyde i ne e viarno che bylgarkite sme naj-krasivi. Syzaliavam, no fact.

 18. Как изобщо може нещо такова да бъде доказуемо? Какъв критерий за красота ще се използва? Как ше бъде употребяван той при измерването на красотата? Как всички страни в света ще бъдат включени?

  Естествено, че става въпрос за мение. На мен лично рускините и латвийките ми се видяха по-хубави като цяло. Въпрос на вкус, опит, наблюдения, критерии. Удивително е за колко много мъже красива жена = нагласена жена. И така нататък.

 19. До Милена – напъно съм съгласна. В момента съм във Финландия на студентски обмен; на всеки две седмици имаме парти с някакъв мотив. Преди около месец мотото беше „Pimps and Whores“ и аз, имайки наум собствената си представа за проститутка, изградена предимно в България, си разкопчах топа до пъпа, така че сутиенът ми беше навън, отрязах една пола по ръба на задника си и си сложих черни чорапи с дантелени ластици, които естествено се подаваха под полата. Добавих съответен грим тип цирков клоун и си бухнах косата, за да отида на партито и да видя, че всички останали момичета (повечето от които от Западна Европа) са облечени с обикновени дрехи като за нощен клуб – обикновени по моите български стандарти, естествено.

 20. Графът

  По въпроса не вземам отношение. Само ще ви разкажа случка, а вие я тълкувайте както искате.
  През 70-те на миналия век присъствах на събитие в Париж с публика в зала тип спортна – редовете за публиката бяха един над друг и хората добре се виждаха. Колегите (които бяха за пръв път във Франция) по едно време започнаха да обсъждат французойките – нали и те имат някаква слава. 😉 В крайна сметка започнаха да избират най-красивата французойка от публиката. И постигнаха консенсус за една жена на първия ред, която наистина беше красива и на вид изискана.
  Когато събитието свърши българският посланик (не му помня името) дойде да поздрави българите участници. Заедно с жена си – въпросната “французойка”… 🙂

 21. Всъщност това за красивите жени е поредния мит. Подобен на този за нечовешката полова мощ на българина… (В Република Македония върлува същия мит за половата мощ на македонеца, хе-хе, само дето още си вярват в него).
  По-хубави жени от словачките и латвийките няма… А този коментар за жените в Германия е абсурден! Поредният предразсъдък за Германия и обикновено се пише от хора, които са били в Германия за не повече от ден-два. германките са също толкова хубави, колкото и българките.
  Но в едно съм сигурен: по-злобни скучубри от нашенките не съм срещал! Ако отидете в някоя бирария в Чехия да речем, и видите две момичета да си седят на масата, то може без проблеми да отидете и да им кажете „Мога ли да седна при вас? Аз съм еди-кой си!“ И няма проблем- те ти се усмихват, да, може, запознавате се, говорите си… В Италия хората без проблеми масово се заговарят по улиците и в автобуса, в Унгария жените направо си умират от кеф като ги заговориш, да не говорим за елементарно кавалерство като да й носиш чантата (не дамската де) или да й подадеш ръка да слезе от трамвая. А да им разказваш вицове в заведение, и изобщо забавни истории, е, тогава ще те помнят с години.

  У нас такива работи няма! Я се пробвай да седнеш при непознати момичета на маса в заведение: ще те гледат като че искаш да ги изнасилиш и нарежеш на парчета! Изобщо по улиците се движат с изражение „Как смееш да ме заговаряш!“ или „Стой далеч от мен, ти, гнусна твар!“ Пробвай се да заговориш някое момиче в автобуса! Като начало изобщо не искаш да го заговаряш, защото гледа много мръсно. Като правило мръсното гледане е на мода. После защо имало толкова стари моми! Нагласили са се (дрехи, маникюр, прически), а гледат като натровени с риба! Е, никой не иска да говори с подобни индивиди, човек комуникира, защото му доставя удоволствие, а не да гледа киселите лица на уж хубави момичета. Да не говорим за интелектуален багаж и имението да се поддържа интересен разговор! На нашенката й говориш, че си се впечатлил от не знам си кой филм на Бунюел, а тя ти вика „Е к’во?!“ с отегчена физиономия. Затова се кефя на една моя бивша колежка, е можеше момичето да си говори с хората! Абе гледа те в очите, слуша, додава как се вика, не се съгласява, аргументира се, реагира живо… Ама като нея са малцинство, емпирични наблюдения!
  С това само да заключа, че хубостта не е само физическо явление. Ако си хубава и имаш злобен и кисел хараткер, да ти е#ем хубостта! Мухоморка! Иска се и малко интелигентност, радост от живота, доза оптимизъм, стремеж към научаване на нови неща, откриване на нови хоризонти…

 22. Ами може жените (съответно мъжете) в различните страни да имат различни критерии за това кое облекло е предизвикателно и кое не. 🙂 И ако се обличат предизвикателно за нашето око то може само да са излезли на разходка из града да си купят нещо 😉 а не за да търсят компания.

  Иначе, съгласна съм, че подходът към живота и до голяма степен характерът има огромно значение за това колко е привлекателна една жена. Наскоро четох едно изследване, според което намираме за по-красиви хора, които ни гледат в очите и се усмихват.

 23. Трябва да се извиня за негативизма в по-горния си постинг. Има и симпатични момичета, но напоследък малко попадам на такива. 😦
  Иначе съм голям почитател на твоя блог и го чета с удоволствие! Интелектуално докосване през време на скучното ежедневие.
  Благодаря за всичко!

 24. Багер, моля те пиши негативни постинги! 🙂
  Държа на мнението ти дори и негативно и бъди добре дошъл тук. Благодаря ти на тебе за отзива 🙂

 25. VaricOse

  Тъй, да се изкажа и аз. Незнам вие на какви жени попадате,ама поне в България аз съм попадал на невероятни и перфектни жени.Дори и на улицата вратлето ми може да се счупи от въртене в различни посоки за да гледам хубавици.Не сте ли ходили по черноморието бе мама му стара и то лятото като земат да идват чужденките(масово явление – наднормено тегло,лунички , редки коси) просто като едни хипопотами наизлезли по плажа и кротко си грухтят.Миналия месец ходих до Бразилия, е такова чудо няма гледаш я хубава в лицето като погледнеш по надолу се едно,имаше на времето един кечист Ракиши(с огромен задник) и така жсяка 2 ра докато накрая спрях да ги гледам, така,че моля ви не се опитвайте да се отречете и от тази българкса привилегия да имаме най-хубавите жени в света.България е най-великата страна, в момента в криза,но въпреки всичко сме си най най най и на който не му харесва ей го на запада е отворен с обятията си вървете да ставате роби на тези прости и грозни народи.АЗ ОСТАВАМ!

 26. Еднин приятел, който много обикаля по света, твърдеше, че най-хубави били моравките (то отдавна няма такава държава, ама така си се водят там) и след това българките.

  Колкото за французойките – от всичкото време, прекарано във Франция (около 6 месеца сумарно) само една дама ми хвана окото и то беше негърка 🙂

 27. vanya

  ABE,JA SE SPRETE!
  Kakvi gluposti prikazvate? Estestveno,4e nashite BG jeni sa nai-hubavite! Az sam hodila kyde li ne-v Italia,Avstria…,nqma po-hubavi devoiki ot nashite! Daje i ruskinite nemogat da se merqt s nas! Tova ne e mit,nito pak patriotizam.TOVA E SAMATA ISTINA!

 28. Ellie

  Kum Bagera – posledniat ti paragraf e 100% moe mnenie! Krasotata ne e samo na tialoto ami i v glavata. Kolkoto i da si hubava, ako si tupa….. Az smiatam, che tova za hubostta na BG momichetata e mit. Kakto i ne vsichki germanki sa rusi, i ne vsichki amerikanki sa tupi. (Zhiviala/zhiveia sum i na dvete mesta dosta godini i tova sa mi nabludeniata).
  Ama na vseki kakto mu dopada – az haresvam po-art, po-modernistichno, otkolkoto 80te godini…. Toest, Jill Sandra i Yamamoto style otkolkoto Versace 🙂

 29. Ellie

  A, dnes suvsem sluchaino popadnah na tova: http://blog.peio.org/ – temata e kolko sa got zhenite v Berlin. Enjoy.

 30. neuromantic

  Напоследък забелязвам, че българките масово са с къси крака и дълги тела – азиатска структура. Класически красавици почти не се срещат. Единственият начин чужденец да хареса нашенка е понеже е слаба, каквито бяха повечето до преди няколко години, вследствие на комунистическия глад. Сега обаче лека-полека си влизат във форма, има значителен брой 13-годишни кюфтета и нещата се нормализират.

  Защо Рембранд не се роди в ерата на фастфууд свинщината 🙂

 31. Виктор

  Това са пълни глупости за най-красивите жени в света, за най-много красиви жени и т.н. Не е важно количеството, а качеството. Ако наистина все пак е така, то простотията, чалга идиотизма, бруталността, арогантността, селянията вървят ръка за ръка, рамо до рамо с българските убавици, ненадминати по света. Чертите на германките, американки, канадки, австралийки и др. са много по-правилни, много по-красиви от кривите мургаво-чорлави чалга физиономии в родината ни.
  Блажени са вярващите 🙂

 32. хм

  който ми обеснява че българките не са сред най-красивите…то значи не е излизъл в чужбина за да направи разлика.Колкото красиви жени можеш да видиш в България (където всяка 2ра е такава),никъде не можеш другаде.

 33. yasen

  Част от нещата, които искам да кажа, вече са споменати, но все пак ще се опитам да ги систематизирам чрез моето мнение по въпроса. Тезата, че българките са най-хубавите жени, се роди, когато масово започнахме да пътуваме на Запад. Самата истина е, че в центъра на един средно голям български град можеш да видиш концентрация на много повече сексапилни жени, отколкото в западноевропейските такива. Личните ми наблюдения са от няколко кратки екскурзии из Италия, Франция, Испания, Гърция, Турция… и го потвърждават. Но! Тази теза не взема предвид няколко важни обстоятелства. Първо, докато всички нашенки се шматкат по улиците в очакване да бъдат забелязани, та да им се случи нещо, от което да си оправят живота, твърди се, че на Запад истинските красавици не излизат през деня да миткат, а само вечер и то с тузарската кола на някой баровец, т.е. шансът да бъдат срещнати, е минимален. Второ, нека се има предвид, че лустросаните им жени работят през деня по офисите, докато ние, туристите се разхождаме по улиците. В потвърждение на тази теза са наблюденията на мои колеги, които са присъствали на международни конференции и твърдяха, че по щандовете на западняците имало изумителни субекти. Трето – то произтича от първо – понеже нашите разчитат само на дадената им от бога визия и чрез нея искат да бъдат забелязани на улицата, те се обличат доста предизвикателно, в стил „ела, вълчо, изяж ме“, макар, както Багера правилно да е забелязал, всъщност поведението им е като на много недостъпни, горди, надменни, изтъкани от достойнство същества (т.е. разголеното и впито в телесата облекло не кореспондира с комуникационните им нагласи). В Италия например, където съм бил най-дълго – 10 дни, ми направи впечатление, че доста от жените се обличат елегантно и с подчертан вкус, а оттам произтича и усещането за истинското достойнство. Не видях и нотка на разголеност. В същото реме си имаше не малко симпатични италианки. Четвърто, цялата тзи теза за красотата на нашенките се гради на наблюденията на хора, пътували из Запада, но не стъпвали на Изток, по-точно в бившите руски колонии. Бил съм един месец в Украйна – е, трябва да ви кажа, че на всяка крачка там можеш да срещнеш едни русокоси англески същества, на които не откривах и йота кусур. Също така легенди се носят за латвийки и естонки. Пето, щом нашите са толкова хубави, как пък не успяват да завладеят върховете на модните подиуми и конкурси за красота. Да сте чули нашенка – манекенка от ранга на Крауфорд, Кембъл, Шифър…

 34. марсианец

  Лично аз смятам, че е много пресилено мнението , че българките са най-красиви.Например рядко се срещат българки със сини очи и руси коси…

 35. Звонко Поибренски

  Всяко крайно решение е спекулативно, а когато започва и с най-, най-, още повече. Ще подминем баналности от рода на „ВСЕКИ КРОКОДИЛ НА МАЙКА СИ Е МИЛ!“ или „Господине, не ни обиждайте така, комшийките са по-големи курви от нас“(в случая от съседното село до етноси и имперски супчвания на разноезично население). Ще започнем от последното твърдение: да не дава Бог война да прегази родното ти място; близо 60 000 французойки след втората световна война публично са стригани, в по-добра позиция са били същият брой техни посестрими корейки, предназначени за „станциите за разкош“ в японската армия срещу обмундироване, котлова храна и заплата спрямо звание и длъжност, после ги водеха военни ветеранки. Някой да говорил злостно за корейки и французойки с най-скверни думи? Ние що се самоунижаваме?
  По-важното в случая е, че наистина женската ни челяд на глед е красива! Случайно видях в Кюстендил фотоси от 20-те години по пазара им. Че то очите ми изтекоха -онези рисуваните мадони на Майстора къде са, къде са тези красиви жени и моми в народни носии. ЧУДО! Опит за отговор тезисно:
  -на север от пояса на ябълките и на юг от него женската хубост постепенно става оскъдна;
  -средният планински пояс, бегла справка с народите в Кавказ, наследниците на древните перси и пр.;
  – в миналото „благата ракия“, бабите ни девствени са се женели, а това говори за сведени до минимум кожно-венерически заболявания и последиците от тях;
  -жените по нашите краища са били равноправни на мъжете си, а нерядко са вземали и превес в управата на семейството, виж само фамилии от женски имена:Гинин, Ценкин, Невенкин, Мариин и пр.;
  – ролята на труда. По традиция жените ни са прихватливи и чевръсти. За работна жена поговорка:“От та къща жена да вземеш, слънце да огрее навсякъде“. И подигравателното-„Тута ,мома кьопава“;
  -богатството по нашите земи на плодове и зеленчуци, природосъобразна кухня с неизчерпаем низ от ястия;
  – хигиената. Че има ли земя с повече минерални извори от нашата, а на жена й дай постоянно да се чипка.(в книгата за минералните извори в Благоевграски окръг доктор Г.Калайджиев споменава за 1960г. повече от 250 каптирани минерални извори);
  -и най-важното:РОЛЯТА НА АДРЕНАЛИНА! Чевръсти са нашенки, още от зарана шеткат, къщуват, в миналото от краката до главата са приготвяли премяната на цялата си къща. Българката е оправна и пъргава, справя се нявсякъде;

  Това е за наследството, което е видимо и днес. Пак ще тече, имаме си извори. А що се отнася до проблемите на големите градове с отражението им върху външния вид на жените, то нашенки пак ще се открояват с хубостта си.

 36. Звонко Поибренски

  ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ДОБАВКА:
  Битува сред простолюдието някаква измишльотина за „СМЕСВАНЕТО“ и от него като резултат-красивите нашенки. НЕ, ДРАГИ КИЛИЙЦИ! Има ли нещо по-неугледно от муле? При население по планините от 500-600 до 1000 метра над нивото на морето кой е този, дето е шеткал тъдява, та “ си е разпилял семето“?
  Вижте за справка пълната ни непроницаемост със съседите ни, от Голо Бърдо да се провикнеш, в Белград ще те чуят, а ние не се и познаваме. Пет века почти не е имало бойни действия по нашите земи, докато през това време Европа е разорана от военни междуособици, та освен кръв и семе се е разливало….Но….никой не говори за тях така както ние се самообругаваме. Да не повтаряме поантата на познатия виц:“Когато видиш, че кравите стават по-красиви от жените, вече сме в Швейцария“.
  Инцидентните сексуални сблъсъци по време на военни походи и сражения не са решаващи, резултатите им бързо отшумяват, но да бръкнем с пръст в раната за истинското смесване, което го няма у нас. По традиция след четвърто ,пето коляно рода са позволявали сватба. Нещо да ми рекат някои за цели етнически групи, дето се женят за роднини? Сред тези скупчвания от население не съм виждал никъде другаде такива ДЖАВРЕСТИ МУЦКИ, НА ТЯЛО КАТО ДЪЖДОВНИЦИ!(както биха се изразили банскалии). Да, тук наистина има СМЕСВАНЕ от най-долна проба и плачевните резултати са ГРОЗОТА ОТ ТЯЛОТО ОТВЪН ДО ДЪЛБИНИТЕ НА ВЪТРЕШНОСТТА!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s